XIII. Történet- és mesepályázat eredményhirdetése - 2007

köszöntő13. alkalommal rendeztük meg idén Göncz Árpád védnökségével Történet- és mesepályázatunkat, amelynek eredményhirdetését 2007. június 2-án, szombaton, 16 órától tartottuk.

Mint az elmúlt években, idén is eddig még nem publikált történeteket vártunk. A pályaművek témája kötetlen volt, célunk pedig az, hogy az ember örök kérdéseivel foglalkozzanak, és ne csupán elgondolkodtassák a kérdéseire választ kereső olvasót, hanem megoldási lehetőséget is kínáljanak.

A győztesek könyvajándékban és pénzjutalomban részesültek, az első helyezett művet művészeti csoportunk feldolgozásában az eredményhirdetést követően előadtuk.

az egyik nyertes a zsűrivelAz Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület korábbi években meghirdetett pályázataira már több ezernyi pályamű érkezett a határon innen és túlról. Benyújtott műveik elbírálását neves írók segítették, mint Lázár Ervin, Csukás István, Böszörményi Géza vagy Békés Pál. A legjobbakból 2002-ben válogatást jelentettünk meg Agyagmaszk – Történetek a szépségről, jóságról, igazságosságról címmel.