XIII. Történet- és mesepályázat eredményhirdetése - 2007

köszöntő13. alkalommal rendeztük meg idén Göncz Árpád védnökségével Történet- és mesepályázatunkat, amelynek eredményhirdetését 2007. június 2-án, szombaton, 16 órától tartottuk.

Mint az elmúlt években, idén is eddig még nem publikált történeteket vártunk. A pályaművek témája kötetlen volt, célunk pedig az, hogy az ember örök kérdéseivel foglalkozzanak, és ne csupán elgondolkodtassák a kérdéseire választ kereső olvasót, hanem megoldási lehetőséget is kínáljanak.

az egyik nyertes a zsűrivelA győztesek könyvajándékban és pénzjutalomban részesültek, az első helyezett művet művészeti csoportunk feldolgozásában az eredményhirdetést követően előadtuk.

Az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület korábbi években meghirdetett pályázataira már több ezernyi pályamű érkezett a határon innen és túlról. Benyújtott műveik elbírálását neves írók segítették, mint Lázár Ervin, Csukás István, Böszörményi Géza vagy Békés Pál. A legjobbakból 2002-ben válogatást jelentettünk meg Agyagmaszk – Történetek a szépségről, jóságról, igazságosságról címmel.