A bátor Jack

Évszám
2010
Hol volt, hol nem volt élt egyszer egy ember. Nagy felfedező volt, s egy nap hajóútra indult.  Haladt éjjel-nappal, hogy minél előbb odaérjen.                            

Az óceán már fodrozódott a második éjszakán, a harmadikon már háborgott. Fogytán volt már az étele és az itala is. Az ötödik napon a hajó kezelhetetlenné vált. Mikor elmúltak a viharok egy lakatlan szigetre sodorta a tenger. A hajótörött nem tudott kapcsolatot létesíteni a külvilággal, ezért egy sátrat vert. Várt, várt és várt, hogy valaki érte jön. A megmentők nem jöttek. Mikor már egy hete ott volt elkezdett keresgélni, hogy nem-e talál valakit. Az egyik éjjelen telihold volt és ezt mennydörgés kísérte. Kalózok érkeztek, és ők kincset kerestek. A hajótöröttet úgy hívták, hogy Jack. Jack egy ideig elmélkedett, hogy előjöjjön-e a bozót mögül. Végül minden bátorságát összeszedte és a kalózok szeme elé lépett. Mikor ők ezt meglátták Jacket azonnal megkötözték, és ki akarták belőle szedni a kincsek rejtekhelyét, de Jack nem félt és csak ennyit szólt:

- Nem tudom, de ha tudnám sem mondanám meg!- erre a kalózok hirtelen kardot rántottak és Jack nyakához tartották.

- A kincs - ez persze nem volt igaz - a Lakatlan-völgyben van elásva. - a kalózok ezt elhitték, s oda siettek. Jack megragadta a lehetőséget és egy határozott mozdulattal széttépte a kötelet. Nem volt mást tennie, gyorsan egy csónakot készített magának, és a tengerre bocsájtotta, majd evezni kezdett. A vihar még mindig nem csitult el teljesen de mindenáron szeretett volna hazajutni, és folytatni életét. Már csak pár mérföld volt a kikötőig.

- Haza értem! - mondta elégedetten mikor partra szállt. Furcsa volt neki, hogy a máskor mindig zajos városka nagy csendben állt. Mikor kopogott a ház ajtaján édesanyja jött ki.    Üdvözölték egymást és a nappaliba mentek.  Egyszer csak lekapcsoltak a villanyok, egy baráti társaság lépett elő és ezt kiáltották:

-Boldog születésnapot!- Jack ekkor döbbent rá, hogy ma 30 éves. Szépen díszített tortát hoztak, majd ünnepelni kezdtek. A parti végén Jack elmesélte, hogy mi történt vele. S tán még ma is nagy felfedező.