A birodalmak

Évszám
2010
Réges régen, mikor a világ egyik oldalán sem királyok, sem Istenek nem léteztek, hirtelen a föld alól emelkedett egy gyémánthegy. Az emberek nem tudták mi történt, nem tudták megmagyarázni a jelenséget, mivel még nem voltak elég civilizáltak hogy megvizsgálják eme dolgot. 100 évig semmi sem történt, majd a 100. év végén egy gyermeket láttak a hegy tetetején. Az emberek levették, bevitték egy meleg barlangba, és felnevelték.A fiú neve Arriver lett.
A gyermekből hamarosan fiú cseperedett. Ez a fiú két nyelven beszélt, ami nagyon érdekes volt, mert a világ azon felén egy nyelvet ismertek az emberek. Figyelemre méltó volt az ereje, mivel korához képest, óriási erővel bírt..Sőt! Emberfeletti ereje volt. De ez balul sült el egy alkalommal, amikor három ember megpróbálta tesztelni a fiú erejét. A fiú megölte mindhárom embert, tíz éves korában. Ettől kezdve szörnynek hitték Arrivert. Hamarosan száműzték őt. Hidegben, forróságban, esőben, napsütésben, egyedül volt, 10 éven keresztül, messze a népétől. A tizedik évben már megbocsájtott magának a tettéért, és visszaindult. Mikor visszaért, támadás alatt volt a népe, valami sokkal feletebb, valami sokkal erősebb lények által, de magát nem sajnálva, nekiugrott harcolni. Hosszú órákon keresztül harcolt, végül kiűzték a rettenetes lényeket. A nép látva ezt, megválasztotta Arrivert vezetőjeként, aki tisztelettel elfogadta a felemelő posztot. Több ezer embert elvesztettek, de újrarendeztek mindent, az emberek visszajöttek a vezetőhöz. Majd elkezdtek vándorolni, 100 év vándorlás után letelepedtek a világ legnépesebb táján.


Az akkori embereke 40 évig éltek, de Arriver 100 év után is olyan volt, mint amikor elindultak, tehát nem öregedett. Kiképezte a népéből a legjobb harcosokat, és elkezdte egyesíteni az embereket, akik nem hódoltak be neki, azokat kivégezte, a többi nép vezetőjével pedig megállapodott. Ötszáz esztendő múlva 10 millió harcost tudhatott magáénak, és 80 millió embert. Sikerült elterjesztenie az akobát nyelvet a népe között, amit mindenki tökéletesen beszélt már. Óriási király volt, az akkor ismert világ egésze az övé volt. A gazdaság virágzott, rohamosan fejlődött minden, a Krent birodalom nagyon erős volt. De Arriver, még mindig nem volt elégedett, egy dolog miatt. Mikor a népét támadás érte, az ellenség nagyon fejlett eszközökkel ölte embereit. Hirtelen egy gondolat fogalmozódott meg a fejében:
-"Mi van, ha nem csak a most ismert birodalom van, mi van ha nem az én birodalmam a legnagyobb a világon."


Az ellenség a 900 évvel ezelőtti támadásban,  30 emberből állt, ez a 30 ember 7000 emberét ölte meg Arrivernek. Arriver szétküldött 200 hajót, hogy új földek után kutassanak, de még 100 év múlva sem tértek vissza a hajók. Arriver, ekkor már biztos volt a dologban, akinek felesége ezer számban volt, de gyermeke egyetlen egy sem volt, tehát utódja soha nem lehetett. A sereg létszámát megemelte a duplájára, és a birodalom határain, valamint a tengerre néző városokban falat emelt, és a seregeket oda összpontosította. A fejlesztéseket, a hadügyre terelte át, valamint a birodalmát felosztotta több részre, és katonasági minimumot vezetett be, amely a tengerparti régiókban dupla volt.Teltek az évek, de semmilyen külső támadás nem jött egyszer sem, mindössze felkelések voltak a régiókban mivel a fiú gyermekeket azonnal elvitték messzebbre, és a családokban nem voltak férfiak. A lakosság csökkenni kezdett egy idő után, így Arriver kénytelen volt csökkenteni a sereg létszámát. Pár évszázad múlva, a lakosság újra elérte a normálist, de Arriver nem növelte a seregét. Mikor Arriver végképp megnyugodott, a vízből hatalmas szörnyek kezdtek el előjönni a part felé. Nagyon sok ember élet árán, de sikerült megfékezniük ezeket a szörnyeket. Arriver ekkor elszánta magát, és hajóba szált ő is, de előbb megvárta amíg megépítik a legerősebb, és leggyorsabb hajókat. 100 ezer hajót készíttetett el, és tengerre szált. 7 éven keresztül utazott, de nem lelt semmire Sem földre, sem más népre, csak tengerek voltak. Mikor kezdtek kifogyni az élelmiszerekből, hazaindultak, ám ez nem volt olyan könnyű, mint gondolták volna! Viharok tomboltak, szörnyek támadtak, tornádók pusztítottak, és forróság ölt a tengeren.

A 100 ezer hajóból, mindössze 77 hajó tért vissza a Krent birodalomba, köztük Arriver hajója is. Nem tehetett mást Arriver, megerősíttette a birodalom határait, és várt, fejlesztette a sereget, a hajókat, a fegyvereket. Uralkodásának 1000. évfordulóján a birodalom virágzott, a nép szerette Arrivert, az emberek gazdagok voltak, de Arriver nem volt boldog. Nem tudta, hogy honnan jött, miféle teremtmény ő, hogy hogyan él már 1000.éve, és hogy kik támadtak 1000 évvel ezelőtt.
Amikor már elvesztette a reményt, hogy valaha is választ lel kérdéseire, egy küldönc olyan hírt mondott neki, ami számára hihetetlen volt, mivel az ő története is így kezdődött. A Krent birodalom közepén, egy piros gyémánthegy emelkedett. Arriver gyémánthegye viszont kék volt, ezért Arriver tartott a gyémánthegytől, de a tanácsadók meggyőzték. Azonnal odautazott, és 100 katonát odaállított a hegy őrzésére. Minden egyes nap kilátogatott a hegyhez 100 éven keresztül. Egy nap viszont a 100 katonát holtan találta. Meglátta az elrablókat, és azonnal lóra szállt. Hamarosan elérte őket, közben csatlakozott hozzá pár ezer katona, végül bekerítették a rablókat. A rablók ugyanúgy néztek ki, mint akik uralkodása kezdetén lemészárolták népe embereit. Sikerült megölni 50 rablót, de Arriver seregéből 20 ezer halott volt. Arriver, egy piros szemű gyermeket látott az egyik rabló kezében, azt gondolta, hogy ő a piros-gyémánthegy gyermeke, és jól is gondolta. Sikerült elfogni azt a rablót, és sikerült elvenni tőle a gyermeket is. A rabló fura nyelven beszélt, amin csak Arriver értett. לעד (TYH) nyelven, ami héberül elpusztíthatatlant jelent, de csak annyit mondott, hogy birodalmad nem sokáig fog lélegezni, majd megölte önmagát. A piros gyémánthegy gyermekét elnevezték Hellónnak.


Hellón felnőtt Arriver keze alatt, és ő sem öregedett. Segített Arrivernek igazgatni a birodalmat. Arriver mindent megtanított Hellónnak, elmondott mindent, amit csak tudott, eddigi életéről. Hellón rendelkezett ugyanazokkal a tulajdonságokkal, amivel Arriver, és a tyh nyelvet is beszélte. 200 év barátság, együtt lét, tanítás, tanulás után Hellón egy óriási kéréssel fordult Arriverhez.  A fél koronát elkérte Arrivertől. Arriver először száműzte Hellónt, mert azt gondolta, hogy egy kémet küldtek hozzám  majd a nép megtudta ezt, és haraggal néztek Arriver felé, mivel egyedül döntött mindenről. Szavazást indított, a kérdés iránt Arriver. A szavazás óriási örömmel végződött Hellón számára. Lassan-lassan újra kibékült a két király, s megbízott Hellónban Arriver, mivel egyszer az életét mentette Hellón.A birodalom közepéről, Arriver a jobb, még Hellón a bal oldalt irányította. Mindketten egy dologtól féltek, mégpedig attól, amit a rabló mondott nekik-"A birodalom nem sokáig fog lélegezni."
Telt-múlt az idő, de külső támadások nem voltak.A hadsereg egyre csak fejlődött. Megjelentek az égen az első repülő tárgyak amiket perthoszoknak neveztek.A két király elrendelte ezek gyártását, és fejlesztését nagy mennyiségben/minőségben, majd hamarosan útnak indították őket. A perthoszok óriási felfedezéssel tértek vissza néhány évvel később! Megtalálták a legyőzhetetlenek birodalmát. Arriver és Hellón, minden nyersanyagkészletet, minden embert a perthoszok gyártására-fejlesztésére fordított.Mígnem egy szép napon elkészült a tökéletes teremtmény, a perthoszok tökéletes változata, a Drenzer. Ez óriási sebességgel száguldhatott a levegőben, és képes volt tüzes bombákat kilőni, aminek olyan pusztító hatása volt, hogy a földet éréstől számított 2 km-es körzetben, minden porig égett. 72 000 Drenzert gyártatott le Arriver és Hellón, majd útnak indították őket a titokzatos birodalom felé, melynek sem nevét, sem vezetőjének nevét, sem történetét, sem erejük nagyságát nem ismerték.
Végül újra eljutottak a birodalom fölé a harcosok, majd mind a 72 000 Drenzer, elkezdte bombázni felülről a birodalmat. Bombázták, bombázták, de mindhiába.Valami mágikus pajzs körülvette a birodalmat, és elnyelt minden egyes tűzbombát. A 72 000 Drenzer összesen 1 millió tűzbombát vetett be, a semmiért. Mikor már feladták a reményt, és réseket sem találtak a pajzson, mikor már hazaindultak volna, történt valami rettenetes dolog. A birodalom felől vörös sárkányok kezdtek el a Drenzerek felé szállni, és elkezdték irtani a Drenzereket. 1000 vörös-sárkány volt, akik kiűzték a Drenzereket, óriási tűzgolyóikkal. Sikerült pár ezer Drenzert visszahozni, akik elmesélhették ezt a két királynak. A két király óriási baklövést követett el azzal, hogy megtámadta a másik birodalmat. Az emberek éheztek, és szegények voltak, mivel mindent a Drenzerek gyártására fordítottak. A sereg széthullott, a birodalom nagyon nagy veszélyben volt, mivel az idegen támadásokat nem tudják kivédeni. Ami késik, az nem múlik... Pár hónappal később 100 vörös sárkány kezdte el égetni a birodalom építményeit, és ölni az embereket. Arriver király a birodalom másik végére utazott, hogy sereget gyűjtsön, még Hellón a támadások közelében toborzott embereket. Egy hónapig tomboltak a sárkányok a birodalomban, mindent porrá égettek, és a lakosságot teljesen kiirtották.
Az egész birodalom lángokban állt, az emberek tehetetlenek voltak a támadásokkal szemben. Egy hónap múlva a sárkányok elrepültek a Krent birodalomból. Nagyon félt mindenki a támadásoktól, de nem jött támadás. Hosszú-hosszú éveken át újraépítették a birodalmat, és visszaállítottak mindent, a régire, és újra termelt a Krent birodalom. A legfőbb cél, a vörös-sárkányok elleni fegyver feltalálása volt. Sok energia és sok munka árán, de sikerült végre, feltalálni a fegyvert, mely egy ágyúhoz hasonlított, viszont egyszerre, több lövedéket is kitudott lőni, tehát a célpont eltalálása ezekkel az ágyúkkal nem volt gond.Pár év múlva, már a birodalom minden szegletébe eljuttattak egy ilyen fegyvert. Telt, múlt az idő, és visszatértek a vörös-sárkányok, ezek  régiek kétszerese volt. Csak pár találat a fejbe, és kiterültek a vörös-sárkányok. 50 sárkányt sikerült megölni, a többi visszarepült. 40 sárkányt elszállítottak a másik birodalom fölé, és egyszerűen csak ledobták őket a mágikus pajzsra. Ezt egy elrettentő példaként szánták a másik birodalomnak.Az idő ment, és a két király biztonságban érezte birodalmát.Egy nap, azonban reggelre úgy ébredtek, hogy a palota őreit megölték, és 2000 ellenséges harcos vette körül a birodalmat, szerencsére egy Drenzerrel el tudtak menekülni, és össze tudták szedni a sereget hamarjában, mindez egy hajszálon múlott. Majd a két sereg egymással szemben volt. 3 és még fél millió ember, és 2000 ellenséges ismeretlen harcos. Hellón a másik seregből kiszúrt egy nőt, aki megtetszett neki. Arriver és Hellón, nem akart vért ontani, mert tudták hogy sok áldozatot hozna ez a csata így a két sereg közé lovagoltak, és a vezetőjüket hívták egy tárgyalásra. Mindhárman a TYH nyelven beszéltek azon megértették egymást. A másik sereg vezetőjét Zsusztonak hívták, népét pedig Tregonoknak. Majdnem 2 órás beszélgetés után, sikerült megegyezniük, a béke felől, viszont Zsuszto kért 200 olyan fegyvert, amivel megölték az ő vörös-sárkányait. Majd mikor indultak a Tregonok, Hellón belopózott közéjük, és a nőt, aki megtetszett neki, elhívta magával, és maradásra kényszerítette. A tregon nőnek is tetszett Hellón, ezért itt maradt. Hellón megpróbálta titokban tartani a tregon nőt, akit Rikárdának neveztek, ez sikerült neki. Mikor már nagyon megszerették egymást, Hellón mindent megtudott a Tregon népről. Megtudta, hogy Zsusztot egy fekete gyémánthegyből vettek ki 300 év után, ettől kezdve, a Tregon nép nem volt termékeny, csak 10 nőt tudott megtermékenyíteni,  és csak Zsuszto.Tehát a Tregonok kevesen vannak.
Azt is megtudta, hogy a Tregonok 600 évig élnek, és Zsuszto célja az, hogy elpusztítsa az emberiséget, csak ehhez, az összes Tregont át akarja hozni a Krent birodalomba, mert így nincs esélye a győzelemre, és a mágikus pajzsot Zsuszto biztosítsa, amikor ő a birodalomban van, akkor a mágikus pajzs működik.Hellón elmondta ezeket Arrivernek, és készültek a mindent eldöntő csatára, tudták, hogy ezer év is lehet, ezért, nem szerveztek egyből hadsereget, hanem az összes embert, mind a 280 milliót a birodalom széleiről elhozták a birodalom közepébe, az orvostudományt fejlesztette, és és a hadsereget is egyben. Eltelt sok-száz év, a lakosság, már 350 millió körül volt. És a 10 év feletti emberek, tudták kezelni a fegyvert, és jól harcoltak.Ekkor már Hellón rég tudott Rikárdáról, akinek sok száz év házasság után Hellontól gyermeke született. A gyermeket Arriverről és Hellónról közösen elnevezték, Hellivernek. Egy szép napon, Helliver 6 éves korában az égbolt befeketedett. Nem a sötét felhőktől, melyek a nagy viharokat szokták okozni...Nem! Ennél sokkal szörnyűségesebb dologtól, ehhez képest, a viharfelhők megváltó felhők lettek volna, ezek a továbbfejlesztett fegyverek ágyúk voltak, amelyeket elvitt Zsuszto sok száz évvel ezelőtt! Zsuszto egy óriási méretű vörös sárkányon ülve vette be a Krent birodalmat, és elhozott még 20 ezer vörös-sárkányt! Összesen 754 ezer Tregon harcolt 351 és fél millió ember ellen. Megkezdődött a háború, a két király egybegyűjtött mindent, a Krent birodalom lángokban állt, Hellivert pedig elbújtatták. 7 millió ember meghalt a hirtelen ért támadásban, a nők és a gyerekek a menedékekbe bújtak, melyeket Arriver építtetett erre az időszakra.230 millió férfi küzdött a Tregonok ellen, egy elkeseredett háborúban! Arrivernek egy óriási ötlete támadt, a 2 hónapja zajló háborúban! Elküldött 100 Drenzert, hogy megöljék a Krent birodalomban maradt nőket, és gyermekeket, mert Zsuszto távollétében nem működik a pajzs! A Drenzerek megtalálták a birodalmat, bizony, a pajzs már nem volt ott, de sajnos egyetlen egy  kis sárkány ott maradt-nem olyan régen születhetett meg- de sajnos elpusztította a 100 Drenzert.. A háború már 2 éve folyik, 540 ezer Tregon és 175 millió férfi küzdött egymás ellen. Az áldozatok óriásiak voltak, a birodalom egésze lángokban állt, szerencsére, élelemmel, és vízzel fel voltak készülve az emberek erre a harcra, járványok nem pusztítottak, mivel az áldozatokat rögtön el is égették. A tregonok pedig messziről szállították maguknak az utánpótlást..
Mikor már 30. éve folyik a háború, Helliver is becsatlakozott, erős férfiként. A 30. évben már csak 200 ezer Tregon, és 130 millió ember maradt. Úgy látszott, kezd eldőlni a háború, az emberek javára, mivel a felnövő fiúkkal is tudták pótolni az embereket. És akkor, bekövetkezett a legroszabb dolog, az emberiség történetében. Az egyik sárkány betalált az emberek rejtekhelyére.Minden nőt és gyermeket megölt tüzével, és az összes utánpótlást, felégették. A helyzet nagyon rossz volt. Akit tudtak egy Drenzerbe ültettek, és útnak indították a másik birodalom felé, hátha ott találnak élelmet, és esélyük marad a túlélésre. A kezdeti 351 és fél millió emberből, 2 millió élte túl, és jutott át a másik birodalomba. 185 ezer Tregonnal szemben esélyük sem volt az embereknek.A világ ura-ekkor már nem volt kérdéses-egyedül Zsuszto volt.
Minden lőszerük elfogyott, minden erejük elfogyott az embereknek, és körbe voltak kerítve. És akkor a Tregonok egy utolsó támadást indítottak az emberek ellen. Ölték az embereket és Zsusztonak valami belülről jövő szólt, hogy hagyja abba ezt. 18 ezer ember maradt meg összesen. A Tregonok egy kis területet elkerítettek nekik, és Arrivert és Hellónt börtönbe záratták. Helliver ott volt a többi ember között. Zsuszto lement a börtönbe, és beszélgetett a két "királlyal". Hellón felvetette azt a tényezőt, hogy az emberek termékenyek, és ha velük kereszteznék a Tregonokat, akkor újra többen tudnának lenni a földön, több étel lenne, több bor, és ha mégis lenne egy külső támadás nagyobb sereget tudhatna magáénak Zsuszto. Elgondolkodott ezen Zsuszto, de nem hozott döntést. Zsuszto látogatta minden egyes nap Arrivert és Hellónt, majd barátság alakult ki közöttük, végül kiengedték őket a börtönből, és az embereket is a Tregonok közé engedték egy idő után. Telt múlt az idő, és Arriver és Hellón, visszautazott az egykori földrészre, mikor megérkeztek, azt látták, hogy nagyon sok ember van ott. 6 millió embert találtak a földrészen, tehát a sárkány nem ölt meg mindenkit a rejtekhelyen. Nem akartak több háborúskodást, ezért Zsusztonak is elmondták ezt, aki azt válaszolta, hogy hozzák át őket erre a földrészre.Mikor megérkeztek az emberek, az arány óriási volt a Tregonok és az emberek között, így már nem volt szükséges a keresztezés, a két faj között, így nem is tették.
A Tregonok szépen lassan csökkentek, az emberek pedig egyre többen lettek.Mikor már 20 ezer körüli Tregon maradt, Zsuszto felvette maga mellé királynak Arrivert és Hellónt, hogy az emberek nehogy felkelést indítsanak el.A Tregonok már már kihalófélben voltak, az emberek pedig undorodtak tőlük, így nem kereszteződhettek. Több százezer év alatt az emberek újra boldogok lettek, hogy övéjük a világ. Arriver, Hellon, Zsuszto és Helliver négyfelé osztotta a világot, és az emberiséget is négy részre osztották. Voltak köztük konfliktusok, de azok már nem voltak nagy méretűek, hogy volt e köztük háború, vagy hogy volt e még egy világ rajtuk kívül, az a jövő zenéje :-)). Zsuszto halt meg a leghamarabb, mivel a "Veganumok"-mert így hívták a gyémántból kijövő isteneket- 10 millió évet éltek, viszont Zsuszto hamarabb született meg, mint a többi király. Őt követte Helliver, mivel ő csak "fél" Veganum volt, így ő 5 millió évet élt. Majd Arriver, és Hellón halt meg. Ezután már az emberek közül kerültek ki a királyok, a fáraók, a császárok, fejedelmek, cárok, s vezetők. Ki tudja mikor lesz egy újabb Veganum, és mit fog hozni? Azt csak EGY IGAZ ISTEN tudhatja.... És boldogan éltek az emberek, míg meg nem haltak.....