Egy virtuális szoba

Évszám
2013
Beküldő
palyazatra2014

- Barlanghasonlat ma -

Mz54 bekapcsolta a rádiót, kiválasztotta a kedvenc zenecsatornáját. Leült a székébe, bekapcsolta a számítógépét, majd bejelentkezett....

19:22 *** mz54 belépett a #ghjk szobába

> Sziasztok!

19:23 <kismaci> Szia mz54! Hogy vagy ma?

19:23 <nyuszika> Szia mz54!

19:23 <gézus> Szia mz54! Végre megjöttél, elfelejtetted, hogy 8-kor mérkőzés?

19:24 *** xx belépett a #ghjk szobába

> Itt vagyok, csak ma megint balhézott az a sárkány... és tudom, hogy ma mérkőzés, szerda van! De apámmal is kellett beszéljek...

19:26 <kismaci> mz54: Milyen sárkány?

19:26 <xx> Mi ez itt, mi történik, kik vagytok?

> kismaci: A magyar tanár, megint beírt... és küldjem be apámat... és ha megint nem olvasom el a kötelezőt, kirugat az iskolából. De amíg én vagyok, a legjobb játékos, addig nem érdekel, mit károg a vén sárkány. Egy hete 100 oldalt adott fel elolvasni, nekem meg gyakorolni kellett, nem volt erre időm!

19:26 <kismaci> xx: Szia! Ez egy csetszoba, itt tudsz "beszélgetni" velünk. Tudsz olyan üzenetet írni, amit mindenki lát, aki a szobában van, és tudsz olyat, amit csak az lát, akinek küldöd. A képernyődön mindig látod mikor, ki üzent. Most az én nickem (magyarul becenevem) két kacsacsőr között van így: <kismaci>, innen tudod, hogy ezt az üzenetet én küldtem. Ha két * között látod a nicket, akkor az egy olyan üzenet, amit csak te látsz. Az üzenetedet a képernyő alján a > után írhatod, ha privát üzenetet akarsz küldeni, akkor két * közé írd be, hogy kinek szánod. Ennyire egyszerű.

19:27 <xx> Ezt akkor látja most mindenki?

19:27 <gézus> xx Menj már ezzel, igen látjuk. Beszélj, kismacival ő bírja az ilyen tudatlan kezdőket, mint Te! Küldj neki privátot és szállj re rólunk, mindjárt mérkőzés! Írd be *kismaci* és fáraszd őt!

19:27 <kismaci> xx: Igen látjuk, és ne foglakozz gézussal, ő mindig ilyen türelmetlen.

19:28 <gézus> Nem vagyok türelmetlen, de mindig itt kell a kezdőket tanítani, és mire megértik, hogy mi ez, addigra reggel lesz! És mindjárt mérkőzés.

19:29 <nyuszika> Tudjuk, gézus, te úgy születtél, hogy a kisujjadban volt ennek az őskövület csetprogramnak a használata...

19:30 <gézus> Mindig ez van, mindig..., idejön valaki, és itt kérdezősködik. Olvasná el a kézikönyvet! És mindjárt mérkőzés!

19:30 *xx* Ezt most csak te látod, ki vagy?

> *xx* igen ezt csak én látom, de szállj re rólam. Nincs időm rád, írj kismacinak! Neked nem létezek! Ahhoz még szintet kell lépjél!

19:31 <nyuszika> gézus: nyugodj meg! Mintha ez élet-halál lenne, ez csak egy cset. Csak próbálgatja a billentyűit.

19:31 <gézus> nyuszika: Nem érdekel, hogy a billentyűit vagy a szárnyait próbálgatja, menjen vissza az óvodába, vagy repüljön egyet a házkörül... Nekünk 30 perc múlva mérkőzés. És most itt fáraszt!

19:32 <nyuszika> xx: Ami szokás még, ha a szobában lévőknek írsz valamit, akkor írd az üzeneted elejére, hogy kinek szánod, egy kettősponttal. Ez olyan, mintha beszélgetés közben rá néznél. Szokd meg, hogy itt a nick kisbetűvel kezdődik, mert ez itt így működik...

19:33 *** pintyőke belépett a #ghjk szobába

19:33 <pintyőke> Sziasztok!

19:34 <gézus> Szia!

19:34 <xx> Szia Pintyőke!

19:34 <nyuszika> Szia!

19:34 <kismaci> Szia!

> Szia!

19:35 <xx> Ez nekem nagyon furcsa!

19:35 <kismaci> xx: Nem véletlenül! Ez egy nagyon ősi program, már csak nagyon kevesen használják. Egy dolgot az előbb elfelejtettem! Van olyan üzenet, ami három *-al kezdődik, ezeket a szerver küldi. Innen látod például azt, ha valaki belép a szobába, vagy kilép, és még néhány hasonló dolgot.

19:35 *pintyőke* Borzalmas napom volt ma! Menjünk át egy külön szobába, legyen a neve "pinty"! Nem bírom tovább... összevesztem Zoknival is! Nem tudok így létezni. Matekból is 4-est kaptam... Katasztrófa! Te ismered Zoknit, segíts!

> *pintyőke* Jó, de gyorsan!

19:36 *** pintyőke elhagyta a #ghjk szobát

19:36 *** mz54 elhagyta a #ghjk szobát

19:36 *** mz54 belépett a #pinty szobába

19:36 *** pintyőke a #pinty szoba beállításait zártra állította.

> Mond gyorsan, mert negyed óra múlva mérkőzés! Nem érek most rá! Ha vége a mérkőzésnek folytathatjuk! De most az fontosabb!

19:39 <pintyőke> Te se akarsz meghallgatni? Zokni el akar hagyni! Pedig pár napja még azt mondta, hogy engem szeret. Én ezt nem bírom ki!

> Biztos valamit félre értesz, és az egésznek semmi, de semmi jelentősége nincs. Ne is foglalkozz az egésszel! Vegyél egy új karaktert, vagy lépjél szintet! És tiltsd le zoknit!

19:40 <pintyőke> Te nem érted, amit mondok, Zokniba szerelmes vagyok! Érted, együtt járunk, a párom, és ma ...

> Mikor volt a párod? Sose volt a párod! Zokni mindenkivel kedves, felejtsd el, tiltsd le, vagy akármi...

19:41 <pintyőke> Tudom, hogy nehezen érted meg, hogy van ezen a cseten kívül is élet! Nem csak ez a cset és a játékok léteznek. És én, mint ember és nem csak, mint egy nick ismerem. Egy iskolába járunk, minden nap haza kísér. Együtt mentünk kirándulni, bár te azt se tudod már mi az erdő, mi a kirándulás, csak ebben a csetszobában és a lövöldözős játékodban élsz. De most segíts!

> Én tudom mi, az hogy erdő, mi az a kirándulás. Mindig szoktam nézni a képeket, meg most, hogy a neten be lehet járni az egész világot, olyan helyeket nézek meg, ami neked eszedbe se jutna. Az meg, hogy zokni a fantáziádban haza kísér az a te élénk fantáziádnak az eredménye, csak szeretnél felnőni arra a szintre ahol zokni jár. Ő a második legjobb játékos, mert az első én vagyok!

19:43 <pintyőke> Te nem tudod, mit beszélsz! Közölte, hogy nem akar velem többet találkozni, én ezt nem tudom elviselni! Ilyen nincs. Nekem csak Ő kell!

> Nem dőlt össze a világ. És különben is, maximum letiltod, és nem látod, amit ír. És akkor nincs gond. Ott van gézus beszélj vele, pár napja azt írta tetszel neki!

19:44 <pintyőke> De gézus nagyon bunkó. Vele nem, akkor inkább kiugrok...

> Ugorj... Csinálj, amit akarsz... a mérkőzés után megbeszéljük! Utána várlak. Addig hagyjál békén...

19:50 *** Kapcsolat hiba: a kapcsolat pintyőke felhasználóval időtúllépés miatt megszakadt.

19:54 *** mz54 elhagyta a #pinty szobát

19:54 *** mz54 belépett a #ghjk szobába

> Ismét itt! Sziasztok!

> Nem 8-kor kezdődik a bemelegítés?

19:56 <gézus> mz54: Csak 9-kor, az ellenfél kérte, hogy egy órával később kezdjünk, mert a csapatkapitányuknak valami házi feladatot kell írnia és az anyja nem engedi, hogy játsszon, amíg az nincs kész.

> Ez nem igaz... Biztos megint csalásra készülnek a N4pl0p0-k, mindig variálnak és csalnak. Nem értem miért nem zárták még ki őket a bajnokságból.

"20 óra Önök a Hapci Maxi rádió esti rövid hírösszefoglalóját hallják fél percben. Röviddel adásunk előtt egy 17 éves lány kiugrott lakásuk 9. emeleti ablakából, a mentők a helyszínen küzdenek az életéért, következő adásunkig próbálunk friss információhoz jutni. A legfrissebb hírek szerint az amerikai elnökválasztáson a republikánus jelölt áll nyerésre. Jelentkezett az ötös lottó nyertese. Híreinkkel legközelebb egy óra múlva jelentkezünk, addig hallgassák meg egy órás megszakítás nélküli zenés blokkunkat."

> Hallottátok? Megint valami eszetlen lány kiugrott az ablakon. És még küzdenek is érte, a mi pénzünkből!

20:05 <kismaci> Szegény lány. Ez nagyon szörnyű dolog lehet, és a 9.-ről, borzalmas...

20:06 *** zokni belépett a #ghjk szobába

20:06 <zokni> Sziasztok! Mikor lövünk?

> zokni: csak 9-kor mert az ellenfél megint kever.

20:07 <zokni> Kösz... addig leviszem a kutyát. Majd jövök!

20:07 *** zokni kijelentkezett a programból.

> Remélem, 9-ig visszaér, és megverjük ezt a csaló bandát. De neki is most fontosabb a kutyája, mint a mérkőzés!

20:10 <xx> Milyen lövés? Milyen banda?

20:10 <kismaci> xx: A fiúk játszanak valami számítógépes lövöldözős játékkal, és most van bajnokság. Ma lesz mérkőzésük, ilyenkor nem lehet velük beszélni.

20:12 <kismaci> Most hívott Pintyőke bátyja, hogy Pintyőke kiugrott az ablakon.

> Nagyszerű. Majd mérkőzés után megkérdezzük tőle miért. De mindjárt mérkőzés az fontosabb!

20:14 <kismaci> mz54: Te ennyire nem fogod fel a dolgokat? Gyere vissza a valóságba! Pintyőke kiugrott a 9. emeletről! Haldoklik, és engem nem érdekel a mérkőzésed! Ez a valóság! Ez nem olyan, mint a játékod, hogyha kiesel az ablakon, vagy lelő az ellenfél akkor vesztesz néhány életerő pontot, utána újrakezded!

20:14 <xx> az a Pintyőke aki, az előbb itt volt?

20:15 <kismaci> xx: igen, róla van szó. Jó barátunk!

20:16 <nyuszika> Úristen, ez borzalmas. Pont pintyőke? Az előbb még itt volt, és elment mz54-gyel privát beszélgetni. Mz54 miről beszéltetek?

> nyuszika: semmi közöd hozzá. Azért privát beszélgetés. És nem érdekel most Pintyőke. Ma egy sorsdöntő mérkőzés lesz, ezerszer fontosabb, mint az, hogy mi van pintyőkével, vagy bárkivel! Majd a mérkőzés után... Csak 3 ponttal vezetünk!

20:18 <kismaci> Ennyire nem lehetsz érzéketlen! Itt él köztünk, mindennap itt van velünk, most haldoklik valahol egy koszos betonon. És te csak a mérkőzésre tudsz gondolni? Neked nem számít az élete?

> kismaci: Milyen élete? Majd lenyugszik és itt lesz, van elég életerő pontja. Mérkőzés után beszélünk. Valószínűleg csak szintet akar lépni.

20:18 <nyuszika> mz54: te nem lehetsz ennyire buta! Ez a Valóság, nem a játék. Itt nincsenek életerő pontok. Hús-vér ember, aki idejár közénk, lehet, hogy itt csak egy nickje van, de odakint van teste, van lelke, ugyanazt az oxigént szívja, mint te. Nem fogod fel, hogy mi a különbség a virtuális és a valós között?

20:20 *** zokni belépett a #ghjk szobába

20:20 <zokni> Hallottátok mi történt Pintyőkével? Az én hibám! Ma összevesztünk egy apróságon, 4-est kapott matekból és én meg kinevettem... mondtam neki, hogy majd a mérkőzés után... Úristen! Mit tettem?

20:22 <kismaci> szóval igaz?

20:23 <zokni> Igen, még él, de nagyon rossz állapotban van. Nem sok esélyt adnak neki. Istenem, miért? Miért? Miért vele? Mit rontottam el?

> zokni: nekem itt panaszkodott, hogy valami baja van. Írtam neki, hogy ha majd vége a mérkőzésnek, akkor beszélünk. Addig meg ne játssza az eszét!

20:25 <nyuszika> mz54: Te nem érted meg, hogy itt a nickek mögött valós, élő emberek vannak és nem bitek meg a képernyő, meg a számítógép? Nem érted, hogy szó szerint haldoklik? Lehet, hogy mire elkezdődik a mérkőzés már nem is fog élni! És ilyenkor nincs majd, most kell cselekedni?

20:27 *zokni* beszélek a N4pl0p0-kkal és megkérem, halasszuk el a mai mérkőzést, mert ez az eset történt. Nem tudok most koncentrálni.

20:27 <gézus> Fiúk, mondjuk le a mai mérkőzést! Én most csak Pintyőkére tudok gondolni, nem fogok tudni lőni!

> *zokni* Nem és nem! Vezetünk a bajnokságban. Mi vagyunk a legjobbak. És, nem érdekel, mi van Pintyőkével. Ha ennyire ostoba hát magának akarta. Majd a mérkőzés után beszélünk erről.

20:27 <zokni> Pont erre gondoltam én is!

20:29 *zokni* Te tényleg ennyire sötét vagy? Vagy csak megjátszod? Térj vissza a valóságba! Pintyőke egy csodálatos barnahajú lány, nagyon szép gesztenyebarna szemekkel, csodálatos mosollyal, mindig mosolyog... Vidám... Okos... ! Olyan lány, akinek megfoghatod a kezét, megcsókolhatod, átölelheted. Nem egy virtuális karakter ... Most haldoklik, mert összevesztem vele. Én most nem tudok így játszani!

> Jó csináljatok, amit akartok, de a szabályzat szerint, ha most lemondjuk a mérkőzést, akkor 5 pontot levonnak, és oda adják a N4pl0p0-knak. Most még vezetünk, és a N4pl0p0-knak csak 3-al kevesebb pontjuk van..

20:30 <nyuszika> Nem lehet ilyen szigorú a szabályzat, ilyen eset 1000 évente egy van, a szervezők is biztosan megértik ezt.

20:31 <zokni> Írok a szervezőknek és a N4pl0p0-knak. Remélem, megértik.

20:38 <zokni> a N4pl0p0-k és a szervezők is azt mondták ez esetben elhalaszthatjuk a mérkőzést. És mindenki mellettünk van és drukkol, hogy Pintyőke meggyógyuljon. Istenem, de miért velem? Mit tettem?

> Sírjatok pintyőkéért, neki úgyis vége, nincs többé. Megyek, keresek másik csapatot, aki nem sír ennyit. Ez a valóság...

20:40 *** mz54 elhagyta a #ghjk szobát