Platón ma! Élj megfontoltan!

Évszám
2013
Beküldő
kátya

Az élet nem csak szivárványok és pillangók halmaza, ha ezt tisztán látjuk és nem kesergünk felette, gyorsabban juthatunk egyről a kettőre.
Az egyetlen dolog, amit mindenki teljesen tud irányítani az az élethez való hozzáállása.
A megfontolt élethez segítségünkre lehet az optimista életfelfogás és a tudatos életvezetés.

Belegondolunk, hogy mekkora különbségek vannak az emberek és élethelyzetek között? Nem! Ez viszont csak a saját látásmódunkon múlik, hogy a jót vagy a rosszat látjuk meg.

Az embereknek sokszor elegük van az állandó rémisztő és lehangoló, stresszelő hírekből ( gyilkosság, negatív bulvárhír). Legtöbbször mindig a rosszat közvetítik  és a többség arra figyel fel és avval foglalkozik, egyszerűen behálózza őket a pesszimizmus. Nem azok vagyunk, akiknek az emberek látni szeretnének, azok vagyunk akik lenni akarunk. Mindig könnyű másokat hibáztatni, de ne hibáztasd egész életedben a világot, hisz a sikereid és a kudarcaid a te felelősséged, s ne tervezd a holnapot, bízd magad a sorsra.

Ezért sokan nem is mernek kipróbálni új dolgokat, vagy esetleg álmaikat megvalósítani, de ha valaki szeretne új dolgokat megtapasztalni, akkor tegye meg, csak le kell győznie a mentális és fizikai nehézségeit és hinni benne, hogy minden sikerülhet, ha tényleg nagyon akarja. Sorsunkért saját magunk vagyunk felelősek, hiszen ha van valami  amit nem szeretünk az életben, mi magunk vagyunk azok akik változtatni tudunk rajta, a döntés a kezünkben van. A gyermek sem tanulna meg  járni, ha nem tenné meg az első botladozós, hasra esős, vagy fenékre huppanós lépéseket. Mégis mindig feláll és megpróbálja újra és újra. Felnőttként miért felejtjük ezt el? ! Egyszer élünk, élvezzük minden percét. 

Legyen mindenkinek saját akaratereje, hidjen, ne adja fel a reményt, hisz mindig harcolni kell, s szembesülni kell a rosszal minimum egyszer, de ez az élet rendje. Ha nem tudod mi a rossz, honnan tudnád mi is a jó?! Bármekkora csalódás vagy bánat éri az embert, annak nem azt kell jelentenie, hogy többet nem próbálja meg újra, nem, hanem mutassa meg, bizonyítsa, hogy ő akkor is képes rá, bármi  is legyen a tét. Hiszen minden ember saját magának él, nem másnak.  Nem mások véleményére kell hallgatni, mert  mindenkinek a maga  élete, a saját döntései, nem más problémája. Hallgassuk meg mások tanácsait, de mi magunk döntsünk, hogy nekünk mi a jó, nem pedig, hogy mit csinálnának helyettünk!

Minden nap élünk át jót és rosszat egyaránt, s néha nem tudjuk mérlegelni.  Vannak napok amikor úgy érezzük, hogy elhatalmasodik rajtunk a méreg, vagy majd kicsattanunk az örömtől. Bár nehéz elhinni, de nap mint nap körülvesznek minket jó dolgok, csak a pozitív meglátás és a gondolkodás a lényeg. Ahogy a mondás is tartja „minden rosszban van valami jó, és minden jóban van valami rossz”, de ezt sajnos nem mindig vesszük észre. Ugyanis amikor rossz napunk van, mindenben csak a negatívumot látjuk meg,  pl. amikor valaki a munkahelyére tart, már akkor stresszel és fél,hogy felmondanak neki egyszer,  pedig örülnie kellene neki, hogy van munkája, rendszeresen kap fizetést és eltudja tartani családját.                                                                                 

Ne az legyen a cél, hogy minden ami körülöttünk van tökéletes legyen, mert mindenki tisztában van vele, hogy tökéletes nem létezik. Arra kell törekednünk, hogy amit szeretnénk elérni, megkapni azért tegyünk, de ne feledjük, hogy a célhoz vezető úton mindig van akadály, viszont a pozitív hozzáállás mindig segítségünkre van, még ha olyan lehetetlennek is tűnik. Lehet, hogy ez nem mindig sikerül, s nem jutunk egyről a kettőre, de ne feledjük, hogy minden csak saját magunkon múlik, s tanuljunk meg dönteni, hogy mire vagyunk képesek és mire nem, hiszen a szívós kitartás sikert hoz, és a kitartásnak célhoz kell vezetnie.  Csupán csak időt kell adnunk magunknak és a szellemi elképzelésünknek, hogy minden úgy sikerüljön ahogyan mi azt szeretnénk. Nem lehetünk boldogok, ha a rosszra gondolunk, ez éppen olyan értelmetlen lenne, mintha a gyommagvakból gabonát akarnánk nevelni. Tehát inkább tanuljunk meg gondolatainkból olyan erőt kovácsolni, amely önbizalmat ad. Hiszen saját gondolatainkkal befolyásoljuk a közérzetünket. Olyan napunk van, amilyen az életérzésünk. Küzdés nélkül mi emberek nem is léteznénk, csupán foltok lennénk a szürke hétköznapokban. Minden nap küzdenünk kell az idővel, érzelmeinkkel, az álmainkért, s az elismerésért. A  legtöbb ember élete legnagyobb sikerét, akkor éri el, amikor túllép azon a ponton, ahol elszenvedte a vereséget. Ezek azok a dolgok, melyek motiválnak minket, melyek felébresztik bennünk a másik énünk. Így nyer minden értelmet az idővel való versengés, a küzdelem életünkben.

Tehát a saját elménk, gondolkodásunk, életfelfogásunk irányítja azt amit teszünk, tenni akarunk, mondunk, tudat alatt tudjuk, hogy nem minden helyes, de mégsem az elménkre hallgatunk, s ezért van, hogy nagyon sok mindent megbánunk. Minden nap jusson eszünkbe, hogy milyen fontos az optimista gondolkodásmód, és milyen fontos megbecsülni és élvezni az élet által nyújtott legegyszerűbb örömöket is. 

Forrás jegyzés:
- saját gondolatok
-http://www.atv.hu/kulfold/20100910_hogyan_gyozzuk_le_a_depressziot_szorongast
-http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/lelek/3443/pozitiv-gondolkodas