A tudatos életmód egy jobb világképért

Évszám
2012
Beküldő
rmagdi

Néha egyesek érthetetlenül bolyongnak a világban és keresik mindenek az értelmét, mig mások megfogadják hogy megváltoztatják a világot. Te melyik kategoriába tartozol?

Talán egyikbe sem és az sem gond ha sohasem foglalkoztatott a téma habár úgy gondolom minden ember életében eljön az a pillanat amikor felteszi magának a kérdést „ Ez miért történt? És miért pont velem? Mi értelme az egésznek? Hogyan tovább? Hogyan változtassam meg a világot hogy jobb legyen?".

Ha elkezded a harcot a világmegváltásért előbb útobb majd rádöbbensz hogy a világot nem lehet megváltoztatni egyik napról a másikra, mert egy ember nem elég hozzá és hogy nincsen mindenek logikus magyarázata hogy mi miért történt és miért pont velünk, mert az emberi tudás korlátozott.Viszont ha már picit bölcsebbek leszel akkor rájösz hogy nem a világot érdemes megváltoztatni, és erre nincs is szükség. Elég, ha megváltoztatjuk az ember világról alkotott képét. A kulcs az emberben van, és az ember mindennek a kulcsa.

Ha például rájövünk arra hogy tudatosan cselekedjünk és ne gázoljunk át mások érzelmein és ne rongáljuk a természetet akkor reménykedhetünk egy jobb jővőben. Ha a természetet egy virágnak tekintjük amelyet ápolni kell, megóvni és öntözni. A természt úgy szép ahogy van....nem mi kell tegyük szebbé az eleve szép.

Elég ha te mint egyén nem vágsz ki fákat ha nem is ültetsz (habár az sem ártana), nem szidod  a szomszédot, hanem példát mutatsz azzal hogy nem dobsz le szemetet, hanem összeszeded. Igy lassan ahelyett hogy csak vágyakozunk arra hogy legyen tisztaság és zöldövezet és üljünk ölbe tett kézzel a vágyunk teljesülhet apró lépésekkel, lényeg hogy soha ne adjuk fel és ne mások hibáit keressük hanem tudjuk hogy bennünk rejlik a megoldás kulcsa.

Talán furcsán hangzik mindez és egy álmodozó optimista szavai de hiszem azt hogy ha megtudom változtatni a környezetemben élők világról alkotott képét ahhoz hogy tudatosabban éljenek akkor az én világom szebb lesz.

Irta: Ráduly Mária-Magdolna